maandag 3 december 2012

Humus zelf maken

Humus geserveerd op de serveerplank van Jamie Oliver
Humus komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als dip met wat verse wortelen en selder. Met wortelen vindt ik de humus het lekkerste!
U heeft nodig om humus te maken voor een leuk verjaardagsfeestje of als starter tijdens een diner:

2 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sesamolie

1 blikje (450 gram) kikkererwten, uitgelekt en het vocht bewaard
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde peterselie of verse peterselie die u dan heel fijn moet snijden

zout
versgemalen zwarte peper
Verwarm de olijfolie en de sesamolie in een pan en bak de geperste knoflook gedurende 5 minuten. (zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrand). Voeg nu het komijnpoeder, paprikapoeder en de peterselie toe en laat dit nog 1 minuutje meebakken. Neem een keukenmachine en voeg de kikkererwten met 1 theelepel vocht toe. Meng de kikkererwten totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg nu het sesamzaad, de knoflook met kruiden, het zout en de peper toe en laat de keukenmachine nog even draaien. Als de humus te dik is voegt u nog wat vocht toe van de uitgelekte kikkererwten. Zet de humus in de koelkast gedurende minimaal 1 uurtje voordat u het gebruikt. p.s. wat ik ook wel eens doe is een beetje citroen-mayonaise toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten