zaterdag 9 maart 2013

Gemakkelijk Thais koken met kipfilet en groenten

Ingredienten Thaise kip
Thaise kip met groentenVandaag heb ik het mijzelf gemakkelijk gemaakt en met allerlei diepvries ingredienten een Thaise maaltijd gemaakt. Ik heb diepvries boontjes en wortelen gebruikt maar u kunt ook andere groenten gebruiken zoals bloemkool, broccoli enz.
U heeft nodig voor 4 personen:
600 gram kipfilet
2 handen vol diepgevroren boontjes
2 handen vol diepgevroren wortelen
1 grote ui
1 teentje knoflook
4 theelepels Thaise rode currypasta uit een potje
1 blikje kokosmelk of 200 milliliter room
eventueel maizena om de saus wat te binden
Snijd de kipfilet in blokjes, versnipper de ui en pers het teentje knoflook.
Neem een grote wok en voeg wat olijfolie of arachideolie toe. Bak hier uw ui en knoflook in aan, gedurende ongeveer 5 minuutjes. Voeg nu uw kipfilet toe. Zorg ervoor dat de kipfilet, op een hoog vuur, wat bruin kleurt maar bak hem niet door. We voegen dadelijk kokosmelk of room toe en we koken de kipfilet waardoor deze lekker smeuig blijft.
Voeg nu de kokosmelk of room en de rode currypasta toe. Proef, als u de kip nog pittiger wil kunt u altijd nog extra rode currypasta toevoegen. Laat de kipfilet gaar worden op een laag vuurtje.
Voeg als laatste de groenten toe en kook dit net zolang mee totdat u vindt dat deze goed zijn. (sommige onder ons hebben nu eenmaal graag krokante groenten terwijl anderen de groenten goed gaar gekookt willen hebben).
Ik heb ondertussen wat rijst gekookt en tomaten gesneden en deze bestrooid met kokosrasp. Zo en nu heerlijk smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen