dinsdag 21 mei 2013

Champignonsoep maken met champignons uit blik

U kunt ook gemakkelijk champignonsoep maken met champignons uit blik.
U heeft nodig:
1 ui
2 blikken champignons (ik heb de champignonschijfjes van het huismerk van colruyt gebruikt van 290 ml, kosten: 1 euro)
1 liter runderbouillon
boter
een scheutje room
Bak de fijngesneden uien in de boter en voeg de champignons toe.(Houd een aantal champignons apart voor de dressering). Laat de champignons even meebakken. Voeg de bouillon toe en laat de champignonsoep 20 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep dan met een staafmixer. U krijgt een korrelige massa wat u gaat zeven: Neem een vergiet en leg hier een neteldoek in en zet de vergiet op een pan. Giet, beetje bij beetje, de soep op de neteldoek. Duw met een lepel de gepureerde champignons aan. Zet de gezeefde soep terug op het vuur en voeg de champignons toe die u apart gehouden heeft. Proef van de soep en voeg, naar wens, room toe. Dit maakt de soep wat zachter van smaak... want u heeft heel veel smaak in de champignonsoep!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Gerrit,mkan ik de soep wecken? En hoelang is de soep dan houdbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sandra, ja dat kan (geen room gebruiken). Groetjes, gerrit

      Verwijderen